De rampen van de mensheid

Public Domain

Kunstenaar / maker

Kerstiaen I de Keuninck (schilder)

Datering

ca. 1600

Periodes

16de eeuw, 17de eeuw
Kerstiaen de Keuninck of De Coninck schilderde bij voorkeur fantastische landschappen en maniëristische droomgezichten met theatrale lichteffecten. Zijn schilderstijl is schetsmatig en opvallend levendig. Het is niet bekend of De Keuninck zich hiervoor liet inspireren door reële landschappen of door werk van andere meesters. De voorstelling van De rampen van de mensheid en de ondergang van de wereld sluit aan…
Lees meer
Kerstiaen de Keuninck of De Coninck schilderde bij voorkeur fantastische landschappen en maniëristische droomgezichten met theatrale lichteffecten. Zijn schilderstijl is schetsmatig en opvallend levendig. Het is niet bekend of De Keuninck zich hiervoor liet inspireren door reële landschappen of door werk van andere meesters. De voorstelling van De rampen van de mensheid en de ondergang van de wereld sluit aan bij een zestiende-eeuwse traditie, waarin Jheronimus Bosch en Pieter Brueghel de Oude een belangrijk aandeel hebben gehad. Het thema is een zinspeling op de woelige tijden van de zestiende en zeventiende eeuw. Over de identificatie van de heilige met kruis en lam vooraan links bestaat geen zekerheid. Wellicht gaat het hier om de personificatie van het Geloof.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Kerstiaen I de Keuninck
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op paneel
olieverf , paneel
Afmetingen 46.8 x 70.7 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1881-B
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.