recto: Studie naar sculptuur, verso: Notitie

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jan Anton Garemijn (tekenaar)

Datering

circa 1773 - 1774

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Potloodschets (recto) en notitie (verso) op klein papierformaat, getekend door Jan Garemijn. Het los blad was oorspronkelijk ingebonden met de andere 23 schetsblaadjes uit deze reeks. De schetsen werden eerder bewaard bij Garemijns notitieboekje 0000.GRO1676.7.II uit 1773-1774 toen hij directeur van de Brugse Academie was. Recto: potloodschets van een staand mannelijk naakt, frontaal en voluit weergegeven in contrapost. Hij houdt…
Lees meer
Potloodschets (recto) en notitie (verso) op klein papierformaat, getekend door Jan Garemijn. Het los blad was oorspronkelijk ingebonden met de andere 23 schetsblaadjes uit deze reeks. De schetsen werden eerder bewaard bij Garemijns notitieboekje 0000.GRO1676.7.II uit 1773-1774 toen hij directeur van de Brugse Academie was. Recto: potloodschets van een staand mannelijk naakt, frontaal en voluit weergegeven in contrapost. Hij houdt een zwaard in zijn rechterhand, met uitgestrekte arm langs het lichaam. De linkerarm is omhoog geheven, met een schild bevestigd aan zijn pols. De man kijkt naar boven. Het volgende blad (0023.GRO0400.9.II) bevat een gelijkaardige schets die minder gedetailleerd uitgewerkt is. Het gaat wellicht om een studie naar een antiek sculptuur. Het gebruikte medium is grijs potlood. Verso: notitie over een locatie in Rome, nl. de Casa Pontini, bij de Piazza Fiammetta, in de buurt van de Palazzi Lancelotti. Onder de notitie lijkt een (onafgewerkte?) schets met lichte aanzet en vrije lijnvoering op het tekenpapier gezet.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jan Anton Garemijn VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
Tekeningen in grijs potlood op papier
Afmetingen 82 x 76 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0023.GRO0400.8.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.