Academische studie naar prent: hoofd van een jonge vrouw

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Gerardus Driencour (tekenaar)

Datering

1774

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een jonge vrouw, getekend door Gerardus Driencour in 1774. Hij maakte deze studie tijdens de prijskamp aan de Academie Brugge en won de eerste prijs in de tweede klas naar prenten. Het onderwerp van deze wedstrijdstudie is een prent waarop het hoofd van een vrouw afgebeeld is. Met gesloten ogen draait ze haar hoofd naar…
Lees meer
Academische studie naar prent van een jonge vrouw, getekend door Gerardus Driencour in 1774. Hij maakte deze studie tijdens de prijskamp aan de Academie Brugge en won de eerste prijs in de tweede klas naar prenten. Het onderwerp van deze wedstrijdstudie is een prent waarop het hoofd van een vrouw afgebeeld is. Met gesloten ogen draait ze haar hoofd naar rechtsonder. Ze draagt een sluier die haar kapsel deels bedekt. Het is onduidelijk welke prent Driencour hier kopieerde. Het gebruikte medium is rood krijt. De aantekeningen verwijzen naar de wedstrijddeelname. Bovenaan staat de academiestempel met daaronder de handtekening van directeur Jan Anton Garemijn en leraar Jacques de Rijcke. Rechtsboven verwijst het cijfer 1 naar de behaalde prijs, die in de annotatie onderaan nog eens herhaald wordt. De studie wordt bewaard in een album samen met andere prijstekeningen naar prenten aan de Academie Brugge.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Gerardus Driencour
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
Tekening op gevergeerd papier in rood krijt
Afmetingen 447 x 293 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0007.13.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.