Academische studie naar prent: hoofd van een bebaarde man

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1782 - circa 1804

Periodes

18de eeuw, 19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van het hoofd van een bebaarde man. De oudere man is is in profiel naar rechts afgebeeld tot aan de hals. Hij draagt een volle baard en een golvend kapsel met scheiding. Het gaat om een gefixeerde tekening in rood krijt op een ondertekening in zwart krijt of houtskool. Het tekenpapier is bijgesneden tot een kleiner formaat, met…
Lees meer
Academische studie van het hoofd van een bebaarde man. De oudere man is is in profiel naar rechts afgebeeld tot aan de hals. Hij draagt een volle baard en een golvend kapsel met scheiding. Het gaat om een gefixeerde tekening in rood krijt op een ondertekening in zwart krijt of houtskool. Het tekenpapier is bijgesneden tot een kleiner formaat, met gedeeltelijk behoud van de originele schepranden. De vervaardiger is onbekend. Vermoedelijk werd deze studie gemaakt in de klas naar prent aan de Academie van Brugge. Er is nog een studie bewaard naar dezelfde buste: 0022.GRO1150.II, wellicht getekend naar sculptuur van een Griekse (half)god, Hercules of Zeus.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in rood krijt, ondertekening in zwart krijt of houtskool; gefixeerd.
Afmetingen 498 x 297 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO1173.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.