Academische studie naar sculptuur: buste van een jonge vrouw

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Joannes Gezelle (tekenaar)

Datering

1788

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van een buste van een jonge vrouw, getekend door Joannes Gezelle. Gezelle, afkomstig uit Brugge, won met deze studie de tweede prijs in de klas naar het plaaster tijdens het prijskamp van de Academie Brugge in 1788. Klasgenoot Ludovicus Gerbo won de eerste prijs (0016.GRO0093.II). De portretbuste stelt een jonge vrouw voor met een laurierkrans en…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van een buste van een jonge vrouw, getekend door Joannes Gezelle. Gezelle, afkomstig uit Brugge, won met deze studie de tweede prijs in de klas naar het plaaster tijdens het prijskamp van de Academie Brugge in 1788. Klasgenoot Ludovicus Gerbo won de eerste prijs (0016.GRO0093.II). De portretbuste stelt een jonge vrouw voor met een laurierkrans en ingevlochten haar. Ze draagt een mantel om de schouders en kijkt driekwart naar links. Het gebruikte medium is houtskool of zwart krijt, gehoogd met wit krijt. Er is een aangelijmde papierstrook onderin de tekening met verderzetting van de compositie (sokkel buste) en opschrift: J. de Gheselle fecit 1788, van Brugge. Linksboven is het etiket met zijn tekenletter 'R' op het papier bevestigd voor anonieme jurering. Rechtsboven staat de academiestempel met de handtekeningen van directeur de Cock en secretaris Vande Steene. Gezelle tekende nog een tweede studie naar sculptuur (0016.GRO0096.II).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Joannes Gezelle
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 670 x 435 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0095.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.