Studie van de Drievuldigheid

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jan Anton Garemijn

Datering

circa 1773 - 1774

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Potloodschets (verso) op klein papierformaat, getekend door Jan Garemijn. De schets werd eerder bewaard bij het notitieboekje 0000.GRO1676.7.II uit 1773-1774, van Garemijn als directeur van de Brugse Academie. Het los blad was oorspronkelijk ingebonden, samen met de andere 23 schetsblaadjes uit deze reeks. Recto: blanco. Verso: potloodschets met voorstelling van de Triniteit of Drievuldigheid, met de Vader die de Zoon…
Lees meer
Potloodschets (verso) op klein papierformaat, getekend door Jan Garemijn. De schets werd eerder bewaard bij het notitieboekje 0000.GRO1676.7.II uit 1773-1774, van Garemijn als directeur van de Brugse Academie. Het los blad was oorspronkelijk ingebonden, samen met de andere 23 schetsblaadjes uit deze reeks. Recto: blanco. Verso: potloodschets met voorstelling van de Triniteit of Drievuldigheid, met de Vader die de Zoon tussen zijn armen houdt, gescheiden door de Heilige Geest. God is de grootste figuur, die zittend wordt afgebeeld met lange mantel en krullende baard. Jezus hangt tussen zijn handen, met gespreide armen. Hij draagt een lendendoek. Alle figuren zijn frontaal weergegeven. Onder de compositie zijn wellicht wolken getekend.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.