Studie van een hoofd

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jan Anton Garemijn (tekenaar)

Datering

circa 1773 - 1774

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Schets van het hoofd van een man, getekend in grijs potlood door Jan Garemijn. De figuur is afgebeeld tot op schouderhoogte in profiel naar rechts. Hij draagt een muts en een kledingstuk met een kraag. Op de bladrand (links/onder) staat de naam 'Suvée' tweemaal geschreven. Het los blad was oorspronkelijk ingebonden met 23 andere schetsblaadjes uit deze reeks. De schetsen…
Lees meer
Schets van het hoofd van een man, getekend in grijs potlood door Jan Garemijn. De figuur is afgebeeld tot op schouderhoogte in profiel naar rechts. Hij draagt een muts en een kledingstuk met een kraag. Op de bladrand (links/onder) staat de naam 'Suvée' tweemaal geschreven. Het los blad was oorspronkelijk ingebonden met 23 andere schetsblaadjes uit deze reeks. De schetsen werden eerder bewaard bij Garemijns notitieboekje 0000.GRO1676.7.II uit 1773-1774 toen hij directeur was van de Academie Brugge.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jan Anton Garemijn VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
Tekening in grijs potlood op papier
Afmetingen 82 x 76 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0023.GRO0400.22.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.