Academische studie naar prent: buste van een man

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Roubillac
,
Noël Le Mire
,
Sebastiaan Caneel (tekenaar)
,
Anthony van Dyck

Datering

1784

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent getekend door Sebastiaan Caneel in 1784. Caneel, afkomstig uit Brugge, werd met deze tekening primus van de eerste klas naar prenten tijdens de prijswedstrijd van 1784. Hij maakte twee studies in deze wedstrijd, de tweede is 0016.GRO0141.21.II. Beide tekeningen zijn verlijmd in een album, samen met andere prijstekeningen. De leerling kopieerde een gravure van Roubillac, getekend…
Lees meer
Academische studie naar prent getekend door Sebastiaan Caneel in 1784. Caneel, afkomstig uit Brugge, werd met deze tekening primus van de eerste klas naar prenten tijdens de prijswedstrijd van 1784. Hij maakte twee studies in deze wedstrijd, de tweede is 0016.GRO0141.21.II. Beide tekeningen zijn verlijmd in een album, samen met andere prijstekeningen. De leerling kopieerde een gravure van Roubillac, getekend naar ontwerp van Le Mire en gebaseerd op een werk van Anthony Van Dyck. Het gebruikte tekenmedium (rood krijt) imiteert de graveertechniek in crayonmanier. Op de tekening is linksboven een papieren etiket met de letter B verlijmd. Dit is de toegewezen letter van de student voor anonieme jurering. Daaronder is het cijfer 1 in zwart krijt geschreven, dat verwijst naar de eerste prijs die Caneel won. De prijsvermelding gebeurt nogmaals onderaan rechts. Rechtsboven werd de academiestempel op het tekenpapier gedrukt, met daarnaast de handtekeningen van secretaris Vande Steene en leraar de Rijcke.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Roubillac , Noël Le Mire , Sebastiaan Caneel , Anthony van Dyck VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in rood krijt op gevergeerd papier
Afmetingen 555 x 428 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0141.22.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.