Stilleven met oude wijze en muziekspelend koppel

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Pièrre François Ledoulx

Datering

1749

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De voorstelling toont een oude wijze en muziekspelend koppel afgebeeld op een neutrale achtergrond. Pieter Ledoulx schilderde het landschap rechtstreeks op de ingebonden folio, terwijl de drie figuren van zijn hand er nadien opgekleefd werden. Voorheen gebruikte hij ze als voorbeeld voor het decoreren van behang. De oude man met pijp aanschouwt een koppeltje. De vrouw speelt in de armen…
Lees meer
De voorstelling toont een oude wijze en muziekspelend koppel afgebeeld op een neutrale achtergrond. Pieter Ledoulx schilderde het landschap rechtstreeks op de ingebonden folio, terwijl de drie figuren van zijn hand er nadien opgekleefd werden. Voorheen gebruikte hij ze als voorbeeld voor het decoreren van behang. De oude man met pijp aanschouwt een koppeltje. De vrouw speelt in de armen van haar man op een soort banjo, terwijl hij haar begeleidt op een koperen instrument. Op de achtergrond staat een gelijkaardig paviljoentje in Chinese stijl als op folio 49.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.