recto: Studie naar sculptuur, verso: Studie van een figuurgroep met notities

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jan Anton Garemijn (tekenaar)

Datering

circa 1773 - 1774

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Twee schetsen in grijs potlood (recto en verso) op klein papierformaat, getekend door Jan Garemijn. Het los blad was oorspronkelijk ingebonden met de andere 23 schetsblaadjes uit deze reeks. De schetsen werden eerder bewaard bij Garemijns notitieboekje 0000.GRO1676.7.II uit 1773-1774 toen hij directeur van de Brugse Academie was. Recto: schets van een staand mannelijk naakt, frontaal en voluit weergegeven in…
Lees meer
Twee schetsen in grijs potlood (recto en verso) op klein papierformaat, getekend door Jan Garemijn. Het los blad was oorspronkelijk ingebonden met de andere 23 schetsblaadjes uit deze reeks. De schetsen werden eerder bewaard bij Garemijns notitieboekje 0000.GRO1676.7.II uit 1773-1774 toen hij directeur van de Brugse Academie was. Recto: schets van een staand mannelijk naakt, frontaal en voluit weergegeven in contrapost. Hij houdt de rechterarm gestrekt langs het lichaam. De linkerarm is omhoog geheven. De man kijkt naar boven. Het is een gelijkaardige schets als het voorgaande blad (0023.GRO0400.8.II), maar minder gedetailleerd uitgewerkt. Ook heeft de figuur hier geen rekwisieten (zwaard en schild). Het gaat vermoedelijk om een studie naar een antiek sculptuur. Naast de figuur is een andere, wellicht onafgewerkte schets in vrije lijnvoering op het papier gezet. Het gebruikte medium is grijs potlood. Verso: notitie en rekensom met een schets van een figuurgroep. De potloodschets is in de andere richting op het papier gezet. Vier of vijf figuren zijn dicht opeen getekend binnen een omkaderde zone - mogelijks een kamer of als onderdeel van een paneel of altaarstuk.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jan Anton Garemijn VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
Tekeningen in grijs potlood op papier
Afmetingen 82 x 76 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0023.GRO0400.9.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.