Academische expressiestudie: verontwaardiging

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

anoniem (tekenaar)
,
Jan Anton Garemijn

Datering

circa 1857 - circa 1887

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische expressiestudie van een man met verontwaardigde blik, wellicht getekend door een leerling aan de Academie Brugge. Zowel de naam van de tekenaar als de datering is onbekend. De man is frotnaal, tot aan de borst afgebeeld. Hij heeft lang, golvend haar. Hij draagt kledij met knopen en een brede, platte kraag. Het gebruikte tekenmedium is zwart krijt of houtskool…
Lees meer
Academische expressiestudie van een man met verontwaardigde blik, wellicht getekend door een leerling aan de Academie Brugge. Zowel de naam van de tekenaar als de datering is onbekend. De man is frotnaal, tot aan de borst afgebeeld. Hij heeft lang, golvend haar. Hij draagt kledij met knopen en een brede, platte kraag. Het gebruikte tekenmedium is zwart krijt of houtskool. Het werk is getekend naar een studie van Jan Garemijn maar bevat geen aantekeningen die naar de datering verwijzen. De datering van deze studie kan geschat worden op basis van een andere tekening, ook gemaakt naar een 'karakterkop' uit dezelfde reeks van Garemijn (0022.GRO0474.II). Die tekening is door directeur Wallays gesigneerd en gedateerd op basis van zijn directeurschap: ca. 1853-1887. Daarnaast bevat het papier van deze studie een watermerk waarin het jaartal 1857 verwerkt is. Zo komt de datering van deze studie op: ca. 1857-1887.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) anoniem , Jan Anton Garemijn VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 395 x 325 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0477.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.