Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Emmanuel Bogaert (tekenaar)

Datering

1807

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een staande naakte man, getekend door Emmanuel Bogaert in 1807. Bogaert was toen leerling in de klas naar model aan de Academie Brugge. Hij tekende deze studie voor de wedstrijd om plaatsen en werd eerste. François Simonau werd toen tweede (0022.GRO0514.II), en ook de studie van de (onbekende) leerling die derde werd, is bewaard…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een staande naakte man, getekend door Emmanuel Bogaert in 1807. Bogaert was toen leerling in de klas naar model aan de Academie Brugge. Hij tekende deze studie voor de wedstrijd om plaatsen en werd eerste. François Simonau werd toen tweede (0022.GRO0514.II), en ook de studie van de (onbekende) leerling die derde werd, is bewaard gebleven (0022.GRO0515.II). Het model is voluit en frontaal weergegeven. Hij houdt met beide handen een touw vast en leunt ietwat naar achter. Zijn hoofd is naar opzij gewend, het gezicht in profiel naar rechts weergegeven. Met zijn rechtervoet staat hij op een voetbankje. De tekening is uitgevoerd in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt. Er is een aangelijmde papierstrook onderin met verderzetting van de tekening (linkervoet). De aantekeningen verwijzen naar de wedstrijddeelname van Bogaert. Linksboven is de handtekening van directeur van der Donckt te zien. Daarboven staat de tekenletter 'E', toegewezen aan Bogaert voor deze wedstrijd. Dat hij eerste werd, noteerde men linksonder met een 'j'. Het jaartal van de wedstrijd, de naam van de tekenaar en zijn afkomst (Brussel) zijn rechtsonder te zien.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Emmanuel Bogaert
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool; hoogsels in wit krijt
Afmetingen 621 x 452 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0516.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.