Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt, van op de rug gezien

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jacobus Dumery (tekenaar)

Datering

1806

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een staande naakte man, getekend door Jacobus Dumery in 1806. Dumery was toen leerling in de klas naar model aan de Academie Brugge. Voor de prijskamp dat jaar maakte hij twee studies (cf. 0016.GRO0124.II) waarmee hij de eerste prijs van zijn klas behaalde. Emmanuel Bogaert werd toen tweede (cf. 0022.GRO0513.II). Een model is voluit…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een staande naakte man, getekend door Jacobus Dumery in 1806. Dumery was toen leerling in de klas naar model aan de Academie Brugge. Voor de prijskamp dat jaar maakte hij twee studies (cf. 0016.GRO0124.II) waarmee hij de eerste prijs van zijn klas behaalde. Emmanuel Bogaert werd toen tweede (cf. 0022.GRO0513.II). Een model is voluit getekend, staand met de rug naar de tekenaar. Met gespreide benen en gestrekte armen trekt hij aan een touw. Zijn gezicht is in profiel naar links getekend. De tekening is uitgevoerd in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt. Er is een papierstrook onder aan de tekening gekleefd met verderzetting van de tekening (voeten model). De aantekeningen op de studie verwijzen naar Dumery's wedstrijddeelname. Linksboven is de academiestempel met handtekening van directeur van der Donckt te zien, deels overplakt met een etiket. Daarop staat de tekenletter 'D.', toegewezen aan Dumery voor deze wedstrijd. Dat hij eerste werd, noteerde men met een 1 (J).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jacobus Dumery
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool; hoogsels in wit krijt
Afmetingen 632 x 467 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0512.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.