Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem (tekenaar)

Datering

circa 1802 - circa 1812

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een staand mannelijk naakt, naar levend model getekend door een leerling aan de Academie Brugge. De identiteit van de tekenaar is niet bekend. Er is ook geen datum vermeld op de studie. Een aanwijzing voor de vervaardigingsdatum is de handtekening van Franciscus van der Donckt linksboven. Hij was directeur van de Academie van 1802 tot circa 1812…
Lees meer
Academische studie van een staand mannelijk naakt, naar levend model getekend door een leerling aan de Academie Brugge. De identiteit van de tekenaar is niet bekend. Er is ook geen datum vermeld op de studie. Een aanwijzing voor de vervaardigingsdatum is de handtekening van Franciscus van der Donckt linksboven. Hij was directeur van de Academie van 1802 tot circa 1812. De leerling maakte deze studie naar levend model voor een wedstrijd in deze periode. Hij won de wedstrijd en behaalde de eerste plaats. Het naaktmodel is frontaal getekend. De man leunt met zijn rechterhand op een paal of sokkel en houdt een lange stok in zijn linkerhand. Zijn arm houdt hij daarbij opwaarts gebogen. Zijn benen zijn gekruist. De tekening is uitgevoerd in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt. Linksboven staat de academiestempel en de tekenletter van de leerling voor anonieme jurering.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 606 x 445 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0510.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.