Academische expressiestudie: jongen met gesloten ogen

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

anoniem (tekenaar)
,
Jan Anton Garemijn

Datering

circa 1853 - circa 1887

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische expressiestudie van een jongen met gesloten ogen, wellicht getekend door een leerling aan de Academie Brugge. Zowel de tekenaar als datering zijn onbekend. Een jongen is tot aan de borst, in driekwart naar links weergegeven. Hij kijkt op zij, het gezicht in profiel afgebeeld. De jongen draagt een jas met knopen. Het gebruikte tekenmedium is zwart krijt of houtskool…
Lees meer
Academische expressiestudie van een jongen met gesloten ogen, wellicht getekend door een leerling aan de Academie Brugge. Zowel de tekenaar als datering zijn onbekend. Een jongen is tot aan de borst, in driekwart naar links weergegeven. Hij kijkt op zij, het gezicht in profiel afgebeeld. De jongen draagt een jas met knopen. Het gebruikte tekenmedium is zwart krijt of houtskool. Het werk is getekend naar een studie van Jan Garemijn maar bevat geen aantekeningen die naar de datering verwijzen. De datering van deze studie kan enkel geschat worden op basis van een andere tekening, ook getekend naar een 'karakterkop' uit dezelfde reeks van Garemijn (0022.GRO0474.II). Deze tekening is door directeur Wallays gesigneerd en gedateerd op basis van zijn directeurschap: ca. 1853-1887.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) anoniem , Jan Anton Garemijn VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 399 x 324 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0476.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.