Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Charles Van Halme (tekenaar)

Datering

1847 - 1848

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een mannelijk naakt, naar levend model getekend door Charles Van Halme. De studie is door hem gemaakt tijdens een wedstrijd om beste (zit)plaatsen aan de Academie Brugge in het schooljaar 1847-1848 (SAB, Academie, nr. 6). Hij werd eerste van de klas 'naar levendig model'. Het naaktmodel is staand afgebeeld, in driekwart aanzicht naar rechts. Hij steunt met…
Lees meer
Academische studie van een mannelijk naakt, naar levend model getekend door Charles Van Halme. De studie is door hem gemaakt tijdens een wedstrijd om beste (zit)plaatsen aan de Academie Brugge in het schooljaar 1847-1848 (SAB, Academie, nr. 6). Hij werd eerste van de klas 'naar levendig model'. Het naaktmodel is staand afgebeeld, in driekwart aanzicht naar rechts. Hij steunt met de linkerhand op een sokkel en kijkt omlaag. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt op het bovenlichaam van het model. Linksboven staat de "kenletter" voor anonieme jurering. Daarboven zien we de handtekening van secretaris Roels en de academiestempel.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Charles Van Halme
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in zwart krijt of houtskool op papier, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 630 x 477 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0409.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.