Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt, van op de rug gezien

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Charles De Graeve (tekenaar)

Datering

1816

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een mannelijk naakt, gemaakt door Charles De Graeve in 1816. De Graeve was toen leerling in de klas naar model aan de Academie Brugge. Voor de wedstrijd om prijs maakte hij twee studies (zie ook 0016.GRO0163.II), waarmee hij de tweede prijs behaalde. Frans Fleminck werd primus (0022.GRO0532.II). Het model staat in contrapost, met zijn rug naar de…
Lees meer
Academische studie van een mannelijk naakt, gemaakt door Charles De Graeve in 1816. De Graeve was toen leerling in de klas naar model aan de Academie Brugge. Voor de wedstrijd om prijs maakte hij twee studies (zie ook 0016.GRO0163.II), waarmee hij de tweede prijs behaalde. Frans Fleminck werd primus (0022.GRO0532.II). Het model staat in contrapost, met zijn rug naar de toeschouwer. Zijn linkervoet staat ietwat naar achter. Hij houdt zijn linkerarm omhoog, de hand rustend op zijn kruin. Zijn rechterarm hangt ontspannen en in zijn hand houdt hij een lange stok vast. De tekening is gemaakt in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. De verschillende aantekeningen wijzen op De Graeves wedstrijddeelname. Linksboven is de academiestempel met handtekening van directeur Ducq te zien. Op het etiket staat de tekenletter 'B', aan De Graeve toegewezen voor deze prijswedstrijd. Dat hij de tweede prijs behaalde, werd met een '2' genoteerd. Nadien werden zijn naam, afkomst en het wedstrijdjaar onderaan opgeschreven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Charles De Graeve
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 570 x 437 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0367.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.