Academische studie naar prent: Romeinse soldaat

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Marc Antoine Hervier
,
Edouard de Paepe (tekenaar)
,
Alexis François Girard

Datering

1834

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een zittende naakte krijger, getekend door Edouard de Paepe in 1834. Hij was toen leerling in de eerste figuurklas naar prenten aan de Academie Brugge. De studie is getekend tijdens de wedstrijd om beste plaatsen. De Paepe werd toen eerste. Hij tekende naar een prent waarop een zittende Romeinse soldaat is afgebeeld in profiel naar…
Lees meer
Academische studie naar prent van een zittende naakte krijger, getekend door Edouard de Paepe in 1834. Hij was toen leerling in de eerste figuurklas naar prenten aan de Academie Brugge. De studie is getekend tijdens de wedstrijd om beste plaatsen. De Paepe werd toen eerste. Hij tekende naar een prent waarop een zittende Romeinse soldaat is afgebeeld in profiel naar links. De gespierde naakte man draagt een helm met kam. Hij zit op een stenen trap en grijpt met zijn rechterhand naar zijn onderbeen. Een achthoekig schild rust tegen de steen met daaronder een speer. Het gebruikte tekenmedium is zwart krijt of houtskool. De leerling tekende naar een prent getiteld 'Soldat Romain', naar ontwerp van Hervier, wellicht naar prent van Girard. Linksboven staat de academiestempel met daaronder de handtekening van secretaris De Net. De leerling tekende anoniem onder het nummer 13. Zijn behaalde plaats werd linksonder genoteerd, bij zijn naam.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Marc Antoine Hervier , Edouard de Paepe , Alexis François Girard
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 626 x 502 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0338.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.