Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt, van op de rug gezien

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Lambert Noos (tekenaar)

Datering

1835

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, getekend door Lambert Noos in 1835. Hij maakte deze studie tijdens de prijswedstrijd aan de Academie Brugge en werd primus van zijn klas. Een naaktmodel is van op de rug afgebeeld, staand in contrapost. Hij steunt op zijn rechterbeen. Zijn ontspannen linkerbeen staat een stap naar achter. Het model houdt zijn…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een mannelijk naakt, getekend door Lambert Noos in 1835. Hij maakte deze studie tijdens de prijswedstrijd aan de Academie Brugge en werd primus van zijn klas. Een naaktmodel is van op de rug afgebeeld, staand in contrapost. Hij steunt op zijn rechterbeen. Zijn ontspannen linkerbeen staat een stap naar achter. Het model houdt zijn rechterarm achterwaarts gestrekt. Zijn andere arm wijst omhoog. Het gezicht van de man is in profiel naar links weergegeven. Noos tekende deze studie in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt. De verschillende aantekeningen verwijzen naar de wedstrijddeelname. De rode letter 'N.', waaronder Noos anoniem tekende, staat linksboven op het verlijmde etiket. Daar zijn ook de academiestempel en twee handtekeningen te zien. Een handtekening is van secretaris De Net, de andere is van leraar Dumery. De behaalde prijs werd onderaan links genoteerd, onder de naam van de leerling-tekenaar. Charles Sabbe won de tweede prijs in dezelfde wedstrijd: 0022.GRO0396.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Lambert Noos VIAF RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 592 x 455 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0214.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.