Academische studie naar prent: staand mannelijk naakt met stok

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Nicolas Corsijn (tekenaar)
,
Edmé Bouchardon

Datering

1797

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een staand mannelijk naakt met stok, getekend door Nicolas Corsijn in 1797. Corsijn, afkomstig uit Brugge, tekende deze studie in de prijswedstrijd van dat jaar en won de wedstrijd in de categorie van de eerste klas naar prenten aan de Academie Brugge. Voor de wedstrijd tekende Corsijn naar een prent waarop een staande naakte man…
Lees meer
Academische studie naar prent van een staand mannelijk naakt met stok, getekend door Nicolas Corsijn in 1797. Corsijn, afkomstig uit Brugge, tekende deze studie in de prijswedstrijd van dat jaar en won de wedstrijd in de categorie van de eerste klas naar prenten aan de Academie Brugge. Voor de wedstrijd tekende Corsijn naar een prent waarop een staande naakte man afgebeeld is. Hij draait zijn bovenlichaam naar achter terwijl hij een gebogen stok voor zich houdt. Het gezicht van de man met lang haar, is in profiel naar rechts getekend. De leerling kopieerde hier naar een tekening (sanguine) van Bouchardon. Corsijn gebruikte als tekenmedium ook rood krijt. De ondertekening is in zwart krijt geschetst. Het tekenpapier is bijgesneden langs de bovenrand, zo blijkt uit de fragmentaire opschriften in de rechter bovenhoek. Het wedstrijdetiket met de toegewezen letter van de student voor anonieme jurering is niet bewaard. Bovenaan rechts staat de academiestempel, met de handtekening van leraar Seghers. Het cijfer 1 (J) duidt op de eerste prijs die Corsijn behaalde. Onderaan links staat de wedstrijdannotatie, met de naam van de leerling-tekenaar en zijn behaalde positie in de ranking van de wedstrijd. De tekening is verlijmd in een album met andere tekeningen uit prijswedstrijden van de Academie Brugge. Een tweede studie, getekend door Corsijn is hierin bewaard: 0016.GRO0141.31.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Nicolas Corsijn , Edmé Bouchardon
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in rood krijt op gevergeerd papier, met een ondertekening in houtskool of zwart krijt
Afmetingen 628 x 447 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0141.30.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.