Man met vaas en oudere wijzen

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jean Charles Verbrugge

Datering

circa 1756 - circa 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De voorstelling toont een man met vaas en twee oude wijzen afgebeeld op een neutrale achtergrond. We zien drie uiteenlopende figuren De man uiterst links houdt een grote blauwe vaas vast, versierd met fijne gele krulletjes. Op zijn rug draagt hij een boog. Aan de riem rond zijn middel hangt een bos pijlen en een conisch voorwerp. Onder zijn arm…
Lees meer
De voorstelling toont een man met vaas en twee oude wijzen afgebeeld op een neutrale achtergrond. We zien drie uiteenlopende figuren De man uiterst links houdt een grote blauwe vaas vast, versierd met fijne gele krulletjes. Op zijn rug draagt hij een boog. Aan de riem rond zijn middel hangt een bos pijlen en een conisch voorwerp. Onder zijn arm zien we een kort zwaard. De oude man uiterst rechts leunt op een stok en draagt een bundel op zijn rug. Op de linkerhand van de middelste figuur zit een vogel. Gezien zijn lange baard, zijn hoog voorhoofd, de oude trekken en de knoestige stok waar hij op leunt, is deze man waarschijnlijk "Shou Lao" of de god van het lange leven.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.