Academische studie naar levend model: zittend mannelijk naakt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem (tekenaar)

Datering

circa 1750 - circa 1850

Periodes

18de eeuw, 19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een zittend mannelijk naakt. De tekenaar en de vervaardigingsdatum zijn onbekend. Een naakte man is zittend op een sokkel, frontaal getekend. Hij houdt met beide handen een doek vast dat over de sokkel gedrapeerd ligt. Hij houdt een uiteinde vast boven zijn linkerschouder, en de andere kant ligt over zijn rechterdij. De man steunt…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een zittend mannelijk naakt. De tekenaar en de vervaardigingsdatum zijn onbekend. Een naakte man is zittend op een sokkel, frontaal getekend. Hij houdt met beide handen een doek vast dat over de sokkel gedrapeerd ligt. Hij houdt een uiteinde vast boven zijn linkerschouder, en de andere kant ligt over zijn rechterdij. De man steunt met zijn voeten op een verhoog. Hij kijkt naar onder. Op de achterzijde staan enkele kleine studies. Centraal is een compositie geschetst met een hond, een zittende en een liggende figuur. Onderaan is een hond met halsband en kluif getekend, in dezelfde pose als in de compositie. Daarnaast staat nog een studie van een vrouwhoofd met tulband in profiel naar links. Het gebruikte medium voor zowel de studie op de voorzijde als de schetsen op de achterzijde is zwart krijt of houtskool.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 580 x 452 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0142.55.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.