Academische studie naar prent: buste van een oude man

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Joseph Ducq (tekenaar)

Datering

1782

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een oude man in profiel naar rechts, getekend door Joseph Ducq in 1782. Ducq, geboren in Ledegem, werd primus van de eerste klas naar prenten tijdens de prijswedstrijd van 1782. Hij tekende naar een prent waarop het hoofd van een oudere man afgebeeld is. De man heeft een lange baard, lang haar en kijkt in…
Lees meer
Academische studie naar prent van een oude man in profiel naar rechts, getekend door Joseph Ducq in 1782. Ducq, geboren in Ledegem, werd primus van de eerste klas naar prenten tijdens de prijswedstrijd van 1782. Hij tekende naar een prent waarop het hoofd van een oudere man afgebeeld is. De man heeft een lange baard, lang haar en kijkt in profiel naar rechts. Het gebruikte medium is rood krijt. Rond de tekening is een kader getrokken in zwarte inkt, bestaande uit een fijne en een brede lijn. In de linker bovenhoek is een papieren etiket met de letter A op de tekening verlijmd. Dit is de toegewezen letter voor de wedstrijd en bedekt de oorspronkelijke letter van de student. Hieronder is het cijfer 2 geschreven dat uitgewist werd en gecorrigeerd met het cijfer 1 in zwart krijt, waarmee aangeduid werd dat Ducq de eerste prijs won en niet de tweede. Rechtsboven staat de academiestempel, met daarnaast de handtekening van leraar de Rijcke en secretaris Vande Steene. Het opschrift linksonder vermeldt de prijswinnaar met afkomst en de klas waarin hij zat. De tekening is verlijmd in een album waarin andere tekeningen naar prent bewaard worden. Een tweede studie door Ducq bevindt zich in hetzelfde album: 0016.GRO0141.19.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Joseph Ducq VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in rood krijt
Afmetingen 620 x 463 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0141.20.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.