Academische studie naar prent: buste van een jongen met een zwaard

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Jacobus Prince (tekenaar)
,
Giovanni Marco Pitteri
,
Giambattista Piazzetta (naar)

Datering

1757

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een jongen met een zwaard, getekend door Jacobus Prince in 1757. Prince, afkomstig uit Brugge, werd met deze tekening eerste van de eerste klas naar prenten in de prijskamp van 1757. Hij won hiermee een zilveren medaille (SAB, Academie, nr. 43). Het onderwerp van de studie is een prent waarop een jongen afgebeeld is van…
Lees meer
Academische studie naar prent van een jongen met een zwaard, getekend door Jacobus Prince in 1757. Prince, afkomstig uit Brugge, werd met deze tekening eerste van de eerste klas naar prenten in de prijskamp van 1757. Hij won hiermee een zilveren medaille (SAB, Academie, nr. 43). Het onderwerp van de studie is een prent waarop een jongen afgebeeld is van hoofd tot middel in driekwart aanzicht. Hij haalt een zwaard van onder zijn mantel met zijn rechterhand. Het gaat om een prent gegraveerd door Pitteri naar Piazzetta (ontwerp), opgedragen aan Giuseppe Nogari. Een overeenkomstige prent wordt bewaard in de bibliotheek van de Academie Brugge. Het gebruikte medium is rood krijt. Matthias de Visch, directeur van de Academie, ondertekende de wedstrijdstudie rechtsboven, op het etiket met de academiestempel. Daaronder is de tekenletter van Prince 'Q' geschreven voor anonieme jurering. Onderaan wordt de leerling geïdentificeerd in de annotatie. Met het cijfer 1 werd Prince tot primus benoemd. De tekening wordt bewaard in een album waarin andere academische studies naar prenten gekleefd zijn. Met daarin een tweede studie, getekend door Prince in hetzelfde jaar: 0016.GRO0141.01.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.