recto: Athena Giustiniani, verso: Schets van een brug en huis

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jan Anton Garemijn (tekenaar)

Datering

circa 1773 - 1774

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Twee studies in grijs potlood (recto en verso) op klein papierformaat, getekend door Jan Garemijn. Het los blad was oorspronkelijk ingebonden met de andere 23 schetsblaadjes uit deze reeks. De schetsen werden eerder bewaard bij Garemijns notitieboekje 0000.GRO1676.7.II uit 1773-1774 toen hij directeur van de Brugse Academie was. Recto: studie naar het marmeren beeldhouwwerk van de zgn. Athene Giustiniani. Pallas…
Lees meer
Twee studies in grijs potlood (recto en verso) op klein papierformaat, getekend door Jan Garemijn. Het los blad was oorspronkelijk ingebonden met de andere 23 schetsblaadjes uit deze reeks. De schetsen werden eerder bewaard bij Garemijns notitieboekje 0000.GRO1676.7.II uit 1773-1774 toen hij directeur van de Brugse Academie was. Recto: studie naar het marmeren beeldhouwwerk van de zgn. Athene Giustiniani. Pallas Athena is frontaal afgebeeld met Griekse helm, onderkleed en toga over de linkerschouder. Met haar linkerhand houdt ze de togarand vast voor haar borst, de rechterhand is omhoog gegeven. Een deel van een speer is zichtbaar in haar hand. Links naast haar voeten worden de slangen met kronkelende lijnvoering gesuggereerd. Verso: met een vrije lijnvoering is een zicht geschetst met een huis en een brug.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jan Anton Garemijn VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
Tekeningen in grijs potlood op papier
Afmetingen 82 x 76 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0023.GRO0400.21.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.