Man met waaier, man met sjaal, bosschee

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jean Charles Verbrugge

Datering

circa 1756 - circa 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De voorstelling toont een man met waaier, een man met sjaal en een bosschee afgebeeld op een neutrale achtergrond. We zien drie mannen met afgeschoren haren en een staart in de nek. De eerste figuur houdt een gesloten waaier vast en draagt een strooien hoed. De man uiterst rechts omklemt een lange staf en een zweep, en oefent het beroep…
Lees meer
De voorstelling toont een man met waaier, een man met sjaal en een bosschee afgebeeld op een neutrale achtergrond. We zien drie mannen met afgeschoren haren en een staart in de nek. De eerste figuur houdt een gesloten waaier vast en draagt een strooien hoed. De man uiterst rechts omklemt een lange staf en een zweep, en oefent het beroep van bosschee uit. De figuur in het midden houdt een onbekend voorwerp vast. Omdat noch de schilder noch de verzamelaar wist wat het was, liet Verbrugge zijn fantasie de vrije loop en tekende een fictief object.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.