Academische studie naar prent: buste van een meisje

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Jacques François Joseph Saly
,
Joannes Van Gierdegom (tekenaar)

Datering

1782

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een meisje, getekend door Joannes van Gierdegom in 1782. Van Gierdegom nam deel aan de prijskamp in de tweede klas naar prenten aan de Academie Brugge en won de eerste prijs. Een buste van een meisje is in profiel naar links afgebeeld. Het meisje heeft haar blik naar beneden gericht, de ogen zijn bijna gesloten…
Lees meer
Academische studie naar prent van een meisje, getekend door Joannes van Gierdegom in 1782. Van Gierdegom nam deel aan de prijskamp in de tweede klas naar prenten aan de Academie Brugge en won de eerste prijs. Een buste van een meisje is in profiel naar links afgebeeld. Het meisje heeft haar blik naar beneden gericht, de ogen zijn bijna gesloten. Haar haren zijn ingevlochten en samengebracht in een knot. Van Gierdegom kopieerde hier een prent met afbeelding van de buste 'Portrait de fillette aux nattes dite la Boudeuse’ van Jacques Saly. Het papieren etiket linksboven draagt de tekenletter I, toegekend aan van Gierdegom voor de jurering van zijn wedstrijdstudie. Rechtsboven staat de academiestempel, met daarnaast de handtekening van secretaris Vande Steene en leraar de Rijcke. Onderaan staat de prijsvermelding in een annotatie. Rond de voorstelling is een kader getrokken in zwarte lijnen. De studie wordt bewaard in een album met andere prijstekeningen naar prenten, getekend door leerlingen aan de Academie Brugge.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Jacques François Joseph Saly , Joannes Van Gierdegom
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in rood krijt
Afmetingen 520 x 375 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0007.17.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.