Academische studie naar prent: zittend mannelijk naakt, van op de rug gezien

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jacobus Prince (tekenaar)

Datering

1757

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een zittend mannelijk naakt, getekend door Jacobus Prince in 1757. Prince, afkomstig uit Brugge, won de eerste prijs in de wedstrijd van dat jaar. Hij was toen leerling in 'de eerste classe naar printen en teeckeningen' aan de Academie Brugge. Hij won een zilveren medaille in het concours (SAB, Academie, nr. 43). Het onderwerp van…
Lees meer
Academische studie naar prent van een zittend mannelijk naakt, getekend door Jacobus Prince in 1757. Prince, afkomstig uit Brugge, won de eerste prijs in de wedstrijd van dat jaar. Hij was toen leerling in 'de eerste classe naar printen en teeckeningen' aan de Academie Brugge. Hij won een zilveren medaille in het concours (SAB, Academie, nr. 43). Het onderwerp van de studie is een prent waarop een zittende naakte man afgebeeld is, gezien van op de rug in driekwart aanzicht. De man leunt op zijn rechterarm achter zijn rug en kijkt omlaag. Hij zit op een kussen of een verhoogd element in een decor. De studie is getekend op papier van liggend formaat met rood krijt als medium. Matthias de Visch, directeur van de Academie, ondertekende de wedstrijdstudie rechtsboven, op het etiket met de academiestempel. Daaronder is de tekenletter van Prince 'Q' geschreven voor anonieme jurering. Onderaan wordt de leerling geïdentificeerd in de annotatie. Met het cijfer 1 werd Prince tot primus benoemd. De tekening wordt bewaard in een album met andere academische studies naar prenten. Daarin is een tweede studie van Prince bewaard, getekend in dezelfde wedstrijd: 0016.GRO0141.02.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jacobus Prince
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
Tekening op gevergeerd papier in rood krijt
Afmetingen 329 x 517 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0141.01.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.