Academische expressiestudie: schrik

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Bruno Van Hollebeke (tekenaar)

Datering

circa 1833 - circa 1850

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische expressiestudie getekend door Bruno Van Hollebeke, getiteld 'de schrik'. Wellicht tekende Van Hollebeke deze studie tijdens zijn opleiding aan de Brugse academie, circa 1833-1840. Door het lijmrestant rechtsboven zou het om een wedstrijdstudie kunnen gaan, waarbij de naam van de tekenaar verborgen bleef voor de jury tijdens de wedstrijddeelname. De tekening is een gift van Flori Van Acker, geschonken…
Lees meer
Academische expressiestudie getekend door Bruno Van Hollebeke, getiteld 'de schrik'. Wellicht tekende Van Hollebeke deze studie tijdens zijn opleiding aan de Brugse academie, circa 1833-1840. Door het lijmrestant rechtsboven zou het om een wedstrijdstudie kunnen gaan, waarbij de naam van de tekenaar verborgen bleef voor de jury tijdens de wedstrijddeelname. De tekening is een gift van Flori Van Acker, geschonken in 1924 (cf. opschrift linksboven). Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, met toevoeging van hoogsels in wit krijt.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Bruno Van Hollebeke VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in houtskool of zwart krijt met hoogsels in wit krijt op papier
Afmetingen 615 x 473 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0095.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.