Academische studie naar prent: buste van een jongeman met lauwerkrans

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Adolphe Wallaert (tekenaar)

Datering

1835

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een buste van een jongeman, getekend door Adolphe Wallaert in 1835. Wallaert won met deze studie de eerste prijs in de tweede klas naar prenten, ook 'groote kop' genoemd. Hij behaalde deze plaats op de prijswedstrijd in 1835 aan de Academie Brugge. Er werd getekend naar een prent waarop een jongeman met een lauwerkrans afgebeeld…
Lees meer
Academische studie naar prent van een buste van een jongeman, getekend door Adolphe Wallaert in 1835. Wallaert won met deze studie de eerste prijs in de tweede klas naar prenten, ook 'groote kop' genoemd. Hij behaalde deze plaats op de prijswedstrijd in 1835 aan de Academie Brugge. Er werd getekend naar een prent waarop een jongeman met een lauwerkrans afgebeeld is. Hij is tot op de borst weergegeven in profiel naar rechts. De jongeman heeft lang krullend haar en draagt een doek over zijn schouder. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. De aantekeningen verwijzen naar de wedstrijddeelname van Wallaert. Zijn studie draagt de academiestempel linksboven en de handtekening van secretaris De Net. Linksboven is ook zijn tekennummer op het papier verlijmd, voor anonieme jurering. De behaalde prijs werd onderaan rechts genoteerd (J of eerste) na afloop van de wedstrijd.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Adolphe Wallaert
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 624 x 492 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0007.49.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.