Dodenmasker van gips, dodenmasker van Guido Gezelle

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jules Lagae (beeldhouwer)

Datering

1899

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Dit dodenmasker in gips geeft een levensecht beeld van priester-dichter Guido Gezelle, één van de grootste namen uit de Nederlandstalige literatuur. Dodenmaskers van bekende figuren werden toen vaker gemaakt. Ze bewaarden het beeld van de overledene voor de eeuwigheid. Het masker, maar ook de handen van Gezelle, werden gegoten door beeldhouwer Jules Lagae, een vriend van Gezelle aan wie hij…
Lees meer
Dit dodenmasker in gips geeft een levensecht beeld van priester-dichter Guido Gezelle, één van de grootste namen uit de Nederlandstalige literatuur. Dodenmaskers van bekende figuren werden toen vaker gemaakt. Ze bewaarden het beeld van de overledene voor de eeuwigheid. Het masker, maar ook de handen van Gezelle, werden gegoten door beeldhouwer Jules Lagae, een vriend van Gezelle aan wie hij twee gedichten opdroeg.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.