Academische studie naar sculptuur: de stervende slaaf

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Pierre Farasijn (tekenaar)
,
Michelangelo

Datering

1839

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van de stervende slaaf, getekend door Pierre Farasijn in 1839. Farasijn, afkomstig uit Eernegem, studeerde aan de Academie Brugge en nam deel aan de prijswedstrijd. Hij won de tweede prijs met deze studie. Henri Dobbelaere kreeg de eerste prijs in de klas naar sculptuur (0022.GRO0623.II). Voor deze studie werd er getekend naar een afgietsel van de…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van de stervende slaaf, getekend door Pierre Farasijn in 1839. Farasijn, afkomstig uit Eernegem, studeerde aan de Academie Brugge en nam deel aan de prijswedstrijd. Hij won de tweede prijs met deze studie. Henri Dobbelaere kreeg de eerste prijs in de klas naar sculptuur (0022.GRO0623.II). Voor deze studie werd er getekend naar een afgietsel van de stervende slaaf, een beeldhouwwerk van Michelangelo (1513-1515), met toevoeging van een lendendoek rond de naakte figuur. De sculptuur is in driekwart aanzicht getekend, met zwart krijt of houtskool als tekenmedium. Hoogsels werden aangebracht in wit krijt. Onder de tekenletter C (linksboven) nam de leerling anoniem deel aan de wedstrijd. In de wedstrijdannotatie, linksonder, staat vermeld dat Farasijn een medaille won als prijs. De beoordeling vond plaats op 14 juli 1839. Farasijn maakte toen nog een tweede studie naar sculptuur: 0022.GRO0577.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Pierre Farasijn , Michelangelo VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool gehoogd met wit krijt
Afmetingen 605 x 464 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0704.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.