Academische studie naar sculptuur: Marcellus als Hermes Logios

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Emile Verbrugge (tekenaar)

Datering

1875

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Marcellus als Hermes Logios, getekend door Emile Verbrugge in 1875. Verbrugge was toen leerling aan de Academie Brugge. Hij won met deze studie de tweede prijs op de prijskamp in het tekenen 'naar het antiek - beeld'. Auguste Baert werd eerste (0022.GRO0670.II). Een sculptuur van een gespierde, naakte man is voluit en frontaal weergegeven. Deze…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Marcellus als Hermes Logios, getekend door Emile Verbrugge in 1875. Verbrugge was toen leerling aan de Academie Brugge. Hij won met deze studie de tweede prijs op de prijskamp in het tekenen 'naar het antiek - beeld'. Auguste Baert werd eerste (0022.GRO0670.II). Een sculptuur van een gespierde, naakte man is voluit en frontaal weergegeven. Deze studie werd getekend naar een afgietsel van het Romeinse beeld 'Marcellus als Hermes Logios', naar een Grieks origineel van Kleomenes. Aan de academie werd naar het beeld verwezen als de 'Germanicus'. Marcellus staat in contrapost en over zijn linkerarm ligt een doek gedrapeerd. Net als bij de Romeinse sculptuur, mist hij zijn linkerduim en -wijsvinger. De studie is gemaakt in zwart krijt of houtskool. De aantekeningen duiden op Baerts wedstrijddeelname. Linksboven staat zijn toegewezen letter 'A.' bij de academiestempel met handtekening van secretaris Vanden Abeele. Dat hij tweede werd op de wedstrijd werd daarnaast en onderaan genoteerd, inclusief zijn naam en het jaartal.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Emile Verbrugge VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 662 x 512 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0671.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.