Un bon coin chez moi

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

James Ensor

Datering

1938

Periode

20ste eeuw
Ensor was 78 toen hij dit werk schilderde. Hij was op dat ogenblik een wereldberoemde schilder, zelfs al lagen de grote, creatieve jaren reeds ver achter hem. Dit werkje moeten we situeren in een reeks atelierinterieurs waartoe bijvoorbeeld ook Mijn atelier van 1930 uit het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam behoort (TR586) en verder onder andere Souvenirs (1926; TR550)…
Lees meer
Ensor was 78 toen hij dit werk schilderde. Hij was op dat ogenblik een wereldberoemde schilder, zelfs al lagen de grote, creatieve jaren reeds ver achter hem. Dit werkje moeten we situeren in een reeks atelierinterieurs waartoe bijvoorbeeld ook Mijn atelier van 1930 uit het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam behoort (TR586) en verder onder andere Souvenirs (1926; TR550), Stilleven met rode kool (1930; TR581) en Stilleven met zelfportret (ca. 1930; TR587). We herkennen objecten die deel uitmaakten van de leefwereld van Ensor en die nog lange tijd in zijn huis - Museum Ensorhuis - bewaard zijn gebleven: de opgezette papegaai, de klarinet, de commode. Aan de muur hangt een ouder werk van de kunstenaar.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.