Gezicht op de Van Iseghemlaan

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

James Ensor

Datering

1906

Periode

20ste eeuw
Net zoals in De Van Iseghemlaan onder de sneeuw (SM000864) zien we de Oostendse laan vanuit Ensors ateliervenster. Maar er is veel veranderd: de verkommerde koninklijke stallen hebben plaats geruimd voor een riant schouwburgcomplex waarvoor Alban Cambon de plannen tekende. Oostende, de "Koningin der Badsteden", is op het toppunt van haar roem. Minstens even spectaculair is het stijlverschil met de…
Lees meer
Net zoals in De Van Iseghemlaan onder de sneeuw (SM000864) zien we de Oostendse laan vanuit Ensors ateliervenster. Maar er is veel veranderd: de verkommerde koninklijke stallen hebben plaats geruimd voor een riant schouwburgcomplex waarvoor Alban Cambon de plannen tekende. Oostende, de "Koningin der Badsteden", is op het toppunt van haar roem. Minstens even spectaculair is het stijlverschil met de versie uit 1881: Ensor heeft zijn briljante impressionistische toets verlaten. Het schilderij uit 1906 geeft een wat moeizaam realisme in een flets palet te zien.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.