Moederschap

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

Constant Permeke

Datering

1929

Periode

20ste eeuw
1929 was voor Constant Permeke een jaar van grote successen, vreugde en blijdschap maar ook van onmiskenbaar groot verdriet. Zijn dochter Maria was vrijwel onmiddellijk na de geboorte, gestorven. De innige verstrengeling van moeder en kind, van leven en dood vinden we dan ook duidelijk terug in dit werk. Het gezicht van de moeder is het meest duidelijk weergegeven en…
Lees meer
1929 was voor Constant Permeke een jaar van grote successen, vreugde en blijdschap maar ook van onmiskenbaar groot verdriet. Zijn dochter Maria was vrijwel onmiddellijk na de geboorte, gestorven. De innige verstrengeling van moeder en kind, van leven en dood vinden we dan ook duidelijk terug in dit werk. Het gezicht van de moeder is het meest duidelijk weergegeven en getuigt van een grote maar ingetogen emotie. Het hoofd van het kindje is uitgespaard als een soort van voorafgave van wat er zou gebeuren. Een zeer persoonlijk en sterk werk van Permeke.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Constant Permeke VIAF RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf en houtskool op doek
Afmetingen 180 x 90 cm (hxb)
Locatie Nu te zien in Mu.ZEE
Objectnummer SM000024
Beschrijving
Trefwoord motherhood Iconclass
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.