Zittende Onze-Lieve-Vrouw met Kind

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem (beeldhouwer)

Datering

circa 1320 - circa 1340

Periode

14de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Voorstelling van Maria met het Kindje Jezus in haar rechterarm. In de linkerhand houdt ze een bloem vast waarop een vogel zit. Moeder en Kind kijken elkaar aan, het kindje steekt zijn handje uit naar haar kin. Het hoofd van Maria is afgeplat omdat zij oorspronkelijk gekroond was. Onderaan bevindt zich een opschrift met de woorden: AVE:MARIA:GRA:PLENA, in goud en…
Lees meer
Voorstelling van Maria met het Kindje Jezus in haar rechterarm. In de linkerhand houdt ze een bloem vast waarop een vogel zit. Moeder en Kind kijken elkaar aan, het kindje steekt zijn handje uit naar haar kin. Het hoofd van Maria is afgeplat omdat zij oorspronkelijk gekroond was. Onderaan bevindt zich een opschrift met de woorden: AVE:MARIA:GRA:PLENA, in goud en met de hand geschilderd. Het beeldje was waarschijnlijk deel van een huisretabeltje. De onafgewerkte linkerzijde en de krassen op het hoofd en de rug die de fixatie met dierlijke lijm op een drager moesten bevorderen, wijzen duidelijk in die richting. Ivoor.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.