Heilige Cornelius

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem (beeldhouwer)

Datering

1351 - exact 1364

Periode

14de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Dit uitzonderlijke houten gepolychromeerd en verguld monumentaal beeld stelt de heilige Cornelius voor. Cornelius wordt in zittende houding afgebeeld met een tiara op het hoofd, een afgebroken houten kruisstaf die hij met een zweetdoek vasthoudt in de linkerhand en de hoorn, zijn attribuut, in de rechterhand. De tiara toont aan dat hij ook paus was. De mantel is volledig verguld…
Lees meer
Dit uitzonderlijke houten gepolychromeerd en verguld monumentaal beeld stelt de heilige Cornelius voor. Cornelius wordt in zittende houding afgebeeld met een tiara op het hoofd, een afgebroken houten kruisstaf die hij met een zweetdoek vasthoudt in de linkerhand en de hoorn, zijn attribuut, in de rechterhand. De tiara toont aan dat hij ook paus was. De mantel is volledig verguld met bladgoud. Het gezicht is zeer verfijnd uitgewerkt, wat wijst op het belang van zijn verering in het hospitaal. Het beeld is achteraan over meer dan de helft van de breedte hol vanaf de schouders tot beneden. Hout.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.