Madonna

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jan-Robert Calloigne

Datering

circa 1820 - circa 1830

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Wat betreft de stijl, het materiaalgebruik en het gevolgde voorbeeld is de 'Madonna' van Calloigne een meesterwerk van de Brugse neoclassicistische beeldhouwkunst. De sculptuur vormt een neoclassicistische versie van de 'Madonna' van Michelangelo in de Brugse Onze-Lieve-Vrouwekerk. Beide beelden vertonen veel gelijkenissen, maar er zijn ook duidelijke verschillen. Bij Calloigne bevindt Jezus zich naast de benen van Maria, terwijl Michelangelo…
Lees meer
Wat betreft de stijl, het materiaalgebruik en het gevolgde voorbeeld is de 'Madonna' van Calloigne een meesterwerk van de Brugse neoclassicistische beeldhouwkunst. De sculptuur vormt een neoclassicistische versie van de 'Madonna' van Michelangelo in de Brugse Onze-Lieve-Vrouwekerk. Beide beelden vertonen veel gelijkenissen, maar er zijn ook duidelijke verschillen. Bij Calloigne bevindt Jezus zich naast de benen van Maria, terwijl Michelangelo het Jezuskind tussen de benen van Maria plaatste. Opvallend is vooral het verschil in betrokkenheid tussen moeder en kind: de Maria van Michelangelo staart voor zich uit, terwijl de moeder bij Calloigne het hoofd buigt en haar blik op Jezus laat rusten. Calloigne werkte tien jaar aan dit beeld, dat uit één blok marmer is gehouwen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.