Stormy Night in Auguste

© Jan Van Imschoot - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Jan Van Imschoot

Datering

2018
In Stormy night in Auguste zien we Auguste Rodin op zijn sterfbed, naar een bekende foto uit die tijd. De plooien van het beddengoed worden een stormachtige zee, golven die aanzwellen. Op de achtergrond zien we een figuur wild dansend opgaan in wat een wildernis zou kunnen zijn, maar evenzeer neigt naar abstractie. Van Imschoot combineert een klassieke schilderstijl met…
Lees meer
In Stormy night in Auguste zien we Auguste Rodin op zijn sterfbed, naar een bekende foto uit die tijd. De plooien van het beddengoed worden een stormachtige zee, golven die aanzwellen. Op de achtergrond zien we een figuur wild dansend opgaan in wat een wildernis zou kunnen zijn, maar evenzeer neigt naar abstractie. Van Imschoot combineert een klassieke schilderstijl met een zeer gewaagde en moderne compositie. De fantastische toevoegingen doen dan weer denken aan James Ensor.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jan Van Imschoot RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 130 x 160 cm (hxb)
Locatie Nu te zien in Mu.ZEE
Objectnummer MZ000396
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.