Paleis der Academiën

© SABAM Belgium 2022 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Gaston Bertrand

Datering

precies 1948
Van dit werk bestaan twee versies in olieverf op doek. De tweede versie, uit 1949, bevindt zich in een privécollectie en toont een andere dialoog tussen vlakken en lijnen. Bovendien werkte Bertrand daar met zwart, wit en grijs. In de versie van 1948 behield hij het spel van diagonalen die driehoekige kleurvlakken omsluiten. Het geheel wordt onderbroken door drie verticale…
Lees meer
Van dit werk bestaan twee versies in olieverf op doek. De tweede versie, uit 1949, bevindt zich in een privécollectie en toont een andere dialoog tussen vlakken en lijnen. Bovendien werkte Bertrand daar met zwart, wit en grijs. In de versie van 1948 behield hij het spel van diagonalen die driehoekige kleurvlakken omsluiten. Het geheel wordt onderbroken door drie verticale lijnen die herinneren aan straatlantaarns. Aan de schilderijen gingen een aantal tekeningen vooraf.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Gaston Bertrand VIAF RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 63 x 78 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer K000397
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.