Zonder titel

© Unknown Rightsholder - http://rightsstatements.org/vocab/InC-RUU/1.0/

Kunstenaar / maker

Pierre Louis Flouquet

Datering

1925

Periode

20ste eeuw
Pierre-Louis Flouquet (1900 - 1967) was naast figuren zoals Jozef Peeters, Victor Servranckx en Karel Maes een van de pioniers van de geometrische abstractie in België, een kunststroming die onder de naam de 'Zuivere Beelding' bekend stond. Meer dan zijn collega's was Flouquet echter lyrisch ingesteld. Zijn werk verliet, in tegenstelling tot de meeste kunst die onder de noemer 'Zuivere…
Lees meer
Pierre-Louis Flouquet (1900 - 1967) was naast figuren zoals Jozef Peeters, Victor Servranckx en Karel Maes een van de pioniers van de geometrische abstractie in België, een kunststroming die onder de naam de 'Zuivere Beelding' bekend stond. Meer dan zijn collega's was Flouquet echter lyrisch ingesteld. Zijn werk verliet, in tegenstelling tot de meeste kunst die onder de noemer 'Zuivere Beelding' valt, nooit helemaal de figuratie. Exemplarisch hiervoor is de 'Féminités'-reeks, die de kunstenaar vanaf 1922 ontwikkelde. In deze schilderijen abstraheerde Flouquet het vrouwelijk lichaam. De compositie van de werken uit de 'Féminités'-reeks is harmonisch opgebouwd aan de hand van een evenwichtig samenspel tussen lijn en kleur. Een mooi voorbeeld hiervan is het olieverfschilderij 'Zonder titel' uit de collectie van Mu.ZEE. Via het sterke contrast tussen de dominerende kleur zwart en de andere felle tinten bracht Flouquet hier de morfologie van het vrouwelijk lichaam in beeld.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Pierre Louis Flouquet VIAF RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 100 x 80 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer K001745
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.