De verovering van Troje

© SABAM Belgium 2022 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Edgard Tytgat

Datering

precies 1950

Periode

20ste eeuw
Op het schilderij zijn eigenlijk drie taferelen afgebeeld. Op de voorgrond zien we jonge vrouwen, met linten omgord, die moeten plaatsnemen in een bootje. Dieper in zee worden gevangenen aan boord gehesen van een schip en vervolgens naar een hoge rots gebracht. Daar worden ze in het water gestort. Een eenzame figuur in zee is gestart met de bevrijding van…
Lees meer
Op het schilderij zijn eigenlijk drie taferelen afgebeeld. Op de voorgrond zien we jonge vrouwen, met linten omgord, die moeten plaatsnemen in een bootje. Dieper in zee worden gevangenen aan boord gehesen van een schip en vervolgens naar een hoge rots gebracht. Daar worden ze in het water gestort. Een eenzame figuur in zee is gestart met de bevrijding van het eerste slachtoffer. Tytgat geeft hier zijn interpretatie van het bekende verhaal uit de Oudheid. 'De verovering van Troje' behoort tot de laatste groep werken die Tytgat heeft geschilderd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.