Volksfeest

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

Constant Permeke

Datering

1920

Periode

20ste eeuw
Toen Permeke zich opnieuw in België vestigde, werd hem voorgesteld om zich aan te sluiten bij het nieuwe Brusselse centrum voor hedendaagse kunst: Atelier d’Art Contemporain Sélection of kortweg Sélection. In het begin van de jaren twintig domineerde Sélection het kunstleven in België. De stichters André De Ridder en Paul Gustave Van Hecke wilden de Belgische kunst ontsluiten en in…
Lees meer
Toen Permeke zich opnieuw in België vestigde, werd hem voorgesteld om zich aan te sluiten bij het nieuwe Brusselse centrum voor hedendaagse kunst: Atelier d’Art Contemporain Sélection of kortweg Sélection. In het begin van de jaren twintig domineerde Sélection het kunstleven in België. De stichters André De Ridder en Paul Gustave Van Hecke wilden de Belgische kunst ontsluiten en in een bredere context plaatsen. Ze concentreerden zich voornamelijk op het Vlaams expressionisme. Heel wat Belgische kunstenaars die net uit ballingschap waren teruggekeerd en weinig inkomsten hadden, waren erg enthousiast om zich te verenigen. Maar Permeke weigerde de voorgestelde contracten. Hij had belangstelling voor wat de galerie deed, maar hij wou liever onafhankelijk blijven. Hij kreeg wel een individuele tentoonstelling bij Sélection in 1920. Bij gebrek aan financiële middelen kon de galerie Sélection slechts enkele jaren stand houden. Het sloot de boeken in 1921. Enkel het tijdschrift Sélection bleef behouden. Een nieuwe Brusselse galerie Le Centaure nam de artistieke visie over.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Constant Permeke VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie werken op papier
Materiaal
Houtskool, krijt en terpentijnverf op karton
Afmetingen 32 x 49 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer K002587
Beschrijving
Trefwoord public festivities Iconclass
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.