De Langestraat te Oostende

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

Constant Permeke

Datering

1923

Periode

20ste eeuw
In 'De Langestraat te Oostende' worden we geconfronteerd met eenzaamheid. De straat is verlaten. Er staat iemand op het kruispunt van straten maar die persoon staat er helemaal alleen. Het personage is nietig ten opzichte van de hoge huizen in de straten. Constant Permeke verhuisde in 1921 van de Vuurtorenwijk naar de Langestraat in Oostende. In dit schilderij erkennen we…
Lees meer
In 'De Langestraat te Oostende' worden we geconfronteerd met eenzaamheid. De straat is verlaten. Er staat iemand op het kruispunt van straten maar die persoon staat er helemaal alleen. Het personage is nietig ten opzichte van de hoge huizen in de straten. Constant Permeke verhuisde in 1921 van de Vuurtorenwijk naar de Langestraat in Oostende. In dit schilderij erkennen we de invloed van Gust De Smet maar ook van de film.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.