Landschap in Devonshire

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

Constant Permeke

Datering

1917

Periode

20ste eeuw
Tijdens Wereldoorlog I woont Permeke in Groot-Brittannië. Eerst in Folkstone, daarna in Devonshire. Hij wijdt zich volledig aan het expressionisme. Hij raakt onder de indruk van de Britse natuur. Opnieuw krijgt licht zijn volle aandacht, maar niet meer op dezelfde manier als in zijn luministische doeken uit zijn beginperiode. De zon domineert en absorbeert de vormen. Hij suggereert verinnerlijking en…
Lees meer
Tijdens Wereldoorlog I woont Permeke in Groot-Brittannië. Eerst in Folkstone, daarna in Devonshire. Hij wijdt zich volledig aan het expressionisme. Hij raakt onder de indruk van de Britse natuur. Opnieuw krijgt licht zijn volle aandacht, maar niet meer op dezelfde manier als in zijn luministische doeken uit zijn beginperiode. De zon domineert en absorbeert de vormen. Hij suggereert verinnerlijking en gaat verder in het abstraheren. Hij legt de horizonlijn in deze Engelse landschappen heel hoog. Wellicht onderging hij invloed van Turner, van wie hij in Londen werken had gezien. Het warme coloriet herinnert ons dan weer aan James Ensor.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Constant Permeke VIAF RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf op unalit
Afmetingen 41.5 x 55 cm (hxb)
Locatie Nu te zien in Permekemuseum
Objectnummer K002034
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.