Het Zoniënwoud met marktkramers

Public Domain

Kunstenaar / maker

Lodewijk de Vadder (schilder)

Periode

17de eeuw
In de 17de eeuw inspireerde het Zoniënwoud een groep Brusselse schilders. Onder impuls van Denijs van Alsloot ontstaat hierbij een landschapsschilderkunst met een eigen decoratieve stijl. Lucas Achtschellinck, Jacques d’Arthois en Lodewijk de Vadder zijn hiervan de belangrijkste vertegenwoordigers. Hun composities zijn meestal gebaseerd op een bestaande plaats, die ze vervolgens herschikken en ordenen. Vaak geven ze de voorkeur aan…
Lees meer
In de 17de eeuw inspireerde het Zoniënwoud een groep Brusselse schilders. Onder impuls van Denijs van Alsloot ontstaat hierbij een landschapsschilderkunst met een eigen decoratieve stijl. Lucas Achtschellinck, Jacques d’Arthois en Lodewijk de Vadder zijn hiervan de belangrijkste vertegenwoordigers. Hun composities zijn meestal gebaseerd op een bestaande plaats, die ze vervolgens herschikken en ordenen. Vaak geven ze de voorkeur aan door bomen omlijste doorkijkperspectieven met een vergezicht. Dit is ook aanwezig in dit werk met een holle weg met zandige helling. De gouden tinten van het zand contrasteren mooi met het eerder koude groen van de bomen en het lichtblauw van de lucht. Ondanks de aanwezigheid van kleine figuren op het voorplan, gaat de aandacht hier ten volle naar de natuur.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.