Perspectief II. Het balkon van Manet

© Succession René Magritte - SABAM Belgium 2023

Kunstenaar / maker

René Magritte (schilder)

Datering

ca. 1950

Periode

20ste eeuw
Het werk van René Magritte is verontrustend, ironisch en tegelijk poëtisch, maar zelden brutaal confronterend. In de meeste van zijn werken neemt hij een loopje met de werkelijkheid. Ook in Het balkon is het uitgangspunt niet de werkelijkheid maar een schilderij van Edouard Manet, Le Balcon (Parijs, Musée d’Orsay). Het schilderij van Magritte hoort thuis in een reeks doeken met…
Lees meer
Het werk van René Magritte is verontrustend, ironisch en tegelijk poëtisch, maar zelden brutaal confronterend. In de meeste van zijn werken neemt hij een loopje met de werkelijkheid. Ook in Het balkon is het uitgangspunt niet de werkelijkheid maar een schilderij van Edouard Manet, Le Balcon (Parijs, Musée d’Orsay). Het schilderij van Magritte hoort thuis in een reeks doeken met als titel ‘Perspective’. In de reeks hernam hij telkens een reeds bestaande compositie, van Manet, Jacques-Louis David of François Gérard. In die composities verving hij de figuren door doodskisten.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.