Interieur of De verliefden

© SABAM Belgium 2023

Kunstenaar / maker

Léon de Smet (schilder)

Datering

1911

Periode

20ste eeuw
Binnen het oeuvre van Leon De Smet is Interieur, ook wel De verliefden genoemd, zonder twijfel een hoogtepunt waarin de verstilde poëzie, die eigen is aan zijn werk, treffend tot uiting komt. Opmerkelijk zijn hier het geraffineerde kleurenpalet, de impressionistische toets en de uitgebalanceerde compositie, waarmee de kunstenaar een atmosferische weergave van ruimte en licht creëert. Zoals wel vaker gebeurde…
Lees meer
Binnen het oeuvre van Leon De Smet is Interieur, ook wel De verliefden genoemd, zonder twijfel een hoogtepunt waarin de verstilde poëzie, die eigen is aan zijn werk, treffend tot uiting komt. Opmerkelijk zijn hier het geraffineerde kleurenpalet, de impressionistische toets en de uitgebalanceerde compositie, waarmee de kunstenaar een atmosferische weergave van ruimte en licht creëert. Zoals wel vaker gebeurde, integreerde De Smet in Interieur twee van zijn eigen doeken. Ook George Minne is prominent aanwezig met De kleine reliekdrager op de schoorsteenmantel, een van zijn bekendste beelden, dat ook op andere schilderijen van De Smet voorkomt.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Léon de Smet VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op doek
olieverf , doek
Afmetingen 120 x 110.7 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1957-AG
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.