De harples

Public Domain

Kunstenaar / maker

Joseph Geirnaert (schilder)

Datering

ca. 1820

Periode

19de eeuw
De harples van Théodore-Joseph Geirnaert heeft het karakter van een conversation picture of conversation piece. De Engelse termen worden gebruikt voor kleine groepsportretjes die tegelijk ook een genretafereel uitbeelden. Een conversation picture vertelt geen anekdote, maar illustreert de onderlinge relaties van personages en hun omgeving in een informele sfeer. Hier wordt de toeschouwer als het ware uitgenodigd om samen met…
Lees meer
De harples van Théodore-Joseph Geirnaert heeft het karakter van een conversation picture of conversation piece. De Engelse termen worden gebruikt voor kleine groepsportretjes die tegelijk ook een genretafereel uitbeelden. Een conversation picture vertelt geen anekdote, maar illustreert de onderlinge relaties van personages en hun omgeving in een informele sfeer. Hier wordt de toeschouwer als het ware uitgenodigd om samen met het gezin de harples te volgen en tegelijk de gecultiveerde levensstijl en het modieuze interieur in empirestijl te bewonderen. De harples behoort nog tot de neoclassicistische periode van de schilder. Nadien zou hij zich volledig toeleggen op volkse taferelen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Joseph Geirnaert VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op paneel
olieverf AAT, paneel AAT
Afmetingen 48.5 x 58.5 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1820-A
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.